Home

Resepi Ayam Bakar Ala Nando's #KCHUP Cepat 5 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam Bakar Ala Nando's #KCHUP di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Bakar Ala Nando's #KCHUP yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Bakar Ala Nando's #KCHUP - velavinkabakery.com

19 Ingredients of Resepi Ayam Bakar Ala Nando's #KCHUP

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Bakar Ala Nando's #KCHUP ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 19 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 650 gr - Paha Ayam.
  2. Sedia - 👉 Bahkan Perap (Marinade).
  3. Sedia 20 gm - Bawang putih tumbuk halus.
  4. Sedia 5 gm - Halia Tumbuk halus.
  5. Sedia 1 - Sdk Lemon Jus.
  6. Sedia 40 ml - Minyak Zaitun.
  7. Sedia 3 - Sdb Sos peri peri Nando's.
  8. Sedia 3 - Sdb Mayonaise.
  9. Sedia 1 - Sdm Cayenne pepper.
  10. Sedia 1 - Sdb Paprika Powder.
  11. Sedia 1 - Sdk Rainbow Peppercorn.
  12. Sedia 1 - Sdk Garam Halus.
  13. Sedia 1/2 - Sdk Chicken powder non MSG(Optinal).
  14. Sedia - 👉 Pelengkap.
  15. Sedia - Salad.
  16. Sedia - Nasi Pilaf.
  17. Sedia - 👉 Garnish.
  18. Sedia Daun - salad.
  19. Sedia Daun - parsley.

5 Cara Memasak Ayam Bakar Ala Nando's #KCHUP

Dah ada 19 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Bakar Ala Nando's #KCHUP pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Sediakan semua bahan.
  2. Lumuri ayam dengan air lemon, masukan semua bahan perap.
  3. Gaulkan sebati, Masukkan ayam Kedalam plastik (Zip lock bag), Simpan di dalam peti ais selama semalaman..
  4. Panaskan Grill Pan/Double Pan,Bakar ayam hingga masak. Hidangkan Ayam bakar Nando's dengan salad dan Nasi Pilaf Sebagai Side dish. Enjoy.... Yammiii 🤤🤤🤤.
  5. Selamat mencuba dan semoga bermanfaat 😘😘😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Bakar Ala Nando's #KCHUP ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!