Home

Resepi Ayam Goreng Rangup Tepung Bestari #PinkBoxCereal Mudah 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam Goreng Rangup Tepung Bestari #PinkBoxCereal di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Goreng Rangup Tepung Bestari #PinkBoxCereal yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Goreng Rangup Tepung Bestari #PinkBoxCereal - velavinkabakery.com

5 Bahan - Bahan Resepi Ayam Goreng Rangup Tepung Bestari #PinkBoxCereal

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Goreng Rangup Tepung Bestari #PinkBoxCereal ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - ekor ayam potong 12 ketul.
  2. Sedia 2 - mangkuk minyak untuk mengoreng ayam.
  3. Sedia 1 - senduk Tepung Bestari pedas.
  4. Sedia - Air secukup Tepung menyaluti ayam.
  5. Sedia 1 - mangkuk Tepung Bestari kering.

3 Cara Penyediaan Ayam Goreng Rangup Tepung Bestari #PinkBoxCereal

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Goreng Rangup Tepung Bestari #PinkBoxCereal pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Masukkan ayam ke dalam mangkuk lalu taburkan Tepung Bestari dan curahkan sedikit sedikit air agar Tepung pekat nenyaluti ayam seperti gambar👇.
  2. Panaskan minyak dulu lalu gaulkan rata satu persatu ayam tadi ke dalam Tepung kering. Setelah minyak panas terus goreng ayam sampai garing..
  3. Hasil ayam goreng ranggup Tepurng bestari👇💖.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Goreng Rangup Tepung Bestari #PinkBoxCereal ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!