Home

Cara Memasak Ayam bakar madu simple by m10 Mudah 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam bakar madu simple by m10 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam bakar madu simple by m10 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. #ayammadubakarmerah #ayammadumerahpasarmalam #resepiayambakar #resepiayambakarmadu #resepiayam #ayambakarmaduresepimudah Ayam Madu bakar memang sedap. Bahan┬▓: - ayam - bawang besar - bawang putih - halia - serai - lengkuas - jintan putih - lada hitam - serbuk cili - gula - garam - Maggie cukup rasa - madu. Ayam bakar madu. ayam, bawang merah, bawang putih, ketumbar, lengkuas, kunyit, kemiri, daun salam.

Ayam bakar madu simple by m10 - velavinkabakery.com Ya, makanan yang hampir bisa kita temui di semua daerah ini proses pembuatannya terbilang mudah. Bahkan bumbu yang di gunakan juga tidak terlalu. Resepi ayam masak madu yang saya kongsikan ini sangat simple dan saya rasa anda boleh terus mencubanya di rumah. sebenarnya hari ini saya malas sekali untuk memasak tapi kerana sebagai isteri yang baik saya tetap perlu memasak. korang rajin memasak tak?

10 Ingredients of Resepi Ayam bakar madu simple by m10

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam bakar madu simple by m10 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 - sudu sos tiram.
  2. Sedia 1 - senduk kicap.
  3. Sedia 3 - biji bawang putih.
  4. Sedia 1/2 - bawang besar.
  5. Sedia 1 - sudu gula.
  6. Sedia 1 - sudu garam.
  7. Sedia 1 - sudu black peper.
  8. Sedia 1 - sudu serbuk cili.
  9. Sedia 1 - sudu madu.
  10. Sedia 1/2 - ekor ayam.

Ayam bakar ini bisa dijadikan menu makan sarapan, makan siang bahkan makan malam. Biasanya ayam bakar disajikan dengan pelengkap lalapan sayur Menu ayam bakar bisa jadi sajian andalan keluarga di meja makan kamu. Berikut beberapa resep cara membuat ayam bakar, enak dan simpel. Ayam Bakar MaduAyam Bakar MaduAdalah makanan olahan yang berasal dari bahan utama berupa ayam yang dibakar dengan bumbu madu.

3 Cara - Cara Ayam bakar madu simple by m10

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam bakar madu simple by m10 pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Blend semua bahan dgn cuckoo max blender. Kemudian perap dengan ayam selama 30 minit di bahagian frozen @ 3 jam di suhu bilik.
  2. Kemudian bakar dalam periuk cuckoo m10 set 30 minit..tiada periuk cuckoo m10 guna kan oven pun boleh set 200 c haba atas bawah selama 45-50 minit­čśŐ.
  3. Siap & hidang.

Komposisi bahan madu yang meresap sangat dalam ke daging ayam membuat tekstur daging bakar madu menjadi lebih terasa empuk dan bumbu lebih. Resep Ayam Bakar Madu Menu Andalan. Setelah kita kemaren membahas mengenai Ayam Panggang , maka saya tertantang untuk menyajikan resep ma. Cara membuat ayam bakar madu pedas dan manis ini cukup sederhana dan tidak terlalu berbeda dengan resep masakan ayam bakar lainnya. Perbedaannya hanya terletak pada bumbu ayam madu pedas manis yang kita gunakan untuk bahan olesannya.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam bakar madu simple by m10 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!