Home

Resepi Ayam Goreng Daun Kari Sedap 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam Goreng Daun Kari di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Goreng Daun Kari yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Goreng Daun Kari - velavinkabakery.com

7 Ingredients of Resepi Ayam Goreng Daun Kari

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Goreng Daun Kari ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Setengah ekor ayam.
  2. Sedia 1 - sudu besar kunyit.
  3. Sedia 1 - sudu besar garam.
  4. Sedia 1 - sudu besar cili kisar.
  5. Sedia - Segenggam daun kari.
  6. Sedia 2 - hiris perahan lemon.
  7. Sedia 2 - sudu besar tepung jagung.

2 Cara Penyediaan Ayam Goreng Daun Kari

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Goreng Daun Kari pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Bersihkan ayam dulu. Kemudian toskan dan letak serbuk kunyit, garam, cili kisar, tepung jagung, perahan lemon dan daun kari. Gaul rata..
  2. Sedia untuk digoreng. Harum baunya. Semerbak bau satu rumah..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Goreng Daun Kari ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!